Problematiek Corneliusstraat Welberg

We hebben een klacht gekregen van een aantal bewoners van de Corneliusstraat in de Welberg.
De huizen van deze mensen liggen aan een onverharde zijstraat van de Corneliusstraat. Deze bewoners zijn al sinds 2016 bezig om deze weg verhard te krijgen bij de gemeente. De gemeente bezit het grootste deel van deze zijstraat.

De bewoners ondervinden overlast van deze weg. De weg is slecht berijdbaar en zorgt vooral in de winter voor veel wateroverlast. Dit is niet het enige probleem met deze straat. Er ontbreken enkele verkeersborden zoals het doodlopende weg bord en het woonerf bord. Op de straatnaamborden ontbreekt een huisnummer. De huisnummers gaan van 42 tot 44, nummer 40 ontbreekt geheel. De zijstraat heeft geen uitrit of aanduiding hiervan. De stoep loopt gewoon door.
De weg is zeer smal de bewoners hebben moeite met het in- en uitrijden van hun auto. Hulpdiensten zouden via deze weg de huizen niet kunnen bereiken. Deze voertuigen hebben minimaal 3 meter nodig. De ligusterhaag van een van de bewoners hangt over de erfgrens heen. Dit maakt de weg nog smaller en de bewoners hebben hierdoor krassen op de auto.

De bewoners hebben al 4 jaar contact met de gemeente zonder resultaat. De gemeente gooit alleen nieuwe gravel op de weg en dicht de gaten. De heer Nelen van openbare werken geeft in een brief expliciet aan dat er geen gravel moet komen. En de gemeente gooit weer gravel op de weg.

De bewoners willen een verharde bredere weg, met de juiste inachtneming van de verkeersregels en straatkolken voor de waterafvoer.

Bij het huis met de ligusterhaag woont naaste familie van Gewoon Lokaal! Raadslid Dasja Abresch. Wij vinden het vreemd dat Dasja als raadslid hier geen actie heeft ondernomen, aangezien zij zelf gebruikt maakt van de weg en goed op de hoogte moet zijn van de situatie. Zou dit ook een reden kunnen zijn waarom er nooit gehandhaafd is op deze haag?

Deze situatie is weer typisch geklungel van de gemeente Steenbergen. Er is totaal niet naar de bewoners geluisterd en de gemeente heeft het weer met luie niet werkende acties proberen te sussen. De gemeente is totaal niet geïnteresseerd en heeft de zaak waarschijnlijk niet eens serieus bekeken.

Lees meer

Steenbergen in Beeld banken wooncomplex Oost-havendijk

De 4 Steenbergen in Beeld banken die wij geschonken hebben aan het wooncomplex bij de Oost-havendijk zijn vandaag geplaatst.

Lees meer

Kerkdiensten coronacrisis

Een paar dagen nadat wij over kerkdiensten hebben gesproken, is de discussie over dit onderwerp landelijke losgebarsten. Wij roepen nogmaals de kerken op om uit eigen beweging de diensten te stoppen. De veiligheid van alle bewoners weegt zwaarder dan het volgen van de diensten. Volg het voorbeeld van de meeste kerken op! En sluit voorlopig uit solidariteit en goed fatsoen te deuren.

Lees meer

Kerkdiensten hervormde kerk Dinteloord

De hervormde kerk in Dinteloord, een van de kerken waar wij gisteren een kritisch bericht over hebben gemaakt, hebben deze ochtend deze brief opgehangen. Hier vinden geen diensten meer plaats. Dat is goed nieuws, de kerk heeft gehoor gegeven aan de bezorgde reacties uit de maatschappij. Het is een verstandige beslissing. Wij hopen dat de andere kerken dit voorbeeld volgen.

Lees meer

Kerkdiensten in de Corona crisis

Een aantal kerken in de Dinteloordse kerken gemeenschap gedraagt zich naar onze mening onbehoorlijk in de corona crisis. In de gereformeerde kerk in de Wilhelmina straat gaan de diensten elke zondag tweemaal per dag door. Ook de hervormde kerk. De kerk zelf is gesloten maar op de deur hangt een papier dat de diensten in een zaaltje plaatsvinden. Wij zijn geen verraders maar dit is ronduit gevaarlijk gedrag. Er is door bewoners een melding gedaan bij de handhaving.

De rol van onze Burgermeester vinden wij hier onzorgvuldig. Hij sluit het parkeerterrein in Dinteloord en heeft een samenscholing verbod opgelegd, maar ziet kerkdiensten die twee keer per dag plaatsvinden over het hoofd. Het lijkt ons sterk dat niemand hier vanaf heeft geweten, vooral niet met de aangescherpte handhaving van de maatregelen. Wat is het nut van een samenscholingsverbod als er in een kerk verder op meerdere keren per dag groepen van maximaal 30 personen samen komen. Hoe wordt precies bijgehouden of hier de maatregelen worden nageleefd?

Lees meer

Tips financiële regelingen Corona crisis

Wij willen alle mensen die financiële steun van de overheid nodig hebben wat tips geven. Onze tip is om alles zwart op wit te laten zetten, niet alleen zaken via de overheid, maar ook met banken of andere instanties. Let er ook op of de persoon waarmee u iets regelt wel bevoegd is om deze beslissingen te nemen. Neem al uw gesprekken op, laat niets aan het toeval over. De overheid is nu erg meelevend en meewerkend maar veranderd na deze crisis weer in hetzelfde harde systeem. Denkt u maar eens aan de zorgtoeslag affaire van de belastingdienst, hier moest uiteindelijk de ministers aan te pas komen om het terug te draaien. Nu denken de meeste mensen misschien niet aan zulke zaken in tijden van crisis maar iemand moet uiteindelijk de rekening gaan betalen en dat worden de burgers en bedrijven.

Lees meer

Schenking 4 Steenbergen in Beeld banken

We hebben vier Steenbergen in Beeld banken geschonken voor het wooncomplex aan de Oost havendijk. Het zou een feestelijke dag worden maar dit gaat helaas niet meer door, dit wordt nog verzet. Uiteraard worden de banken nog wel 4 april gezet.

Lees meer

Lachgas APV

De nieuwe APV van de burgemeester gaat niets helpen. De overlast veroorzakende situaties zijn al verboden zoals geluidsoverlast en het weggooien van rotzooi etc. Dus een nieuwe regeling is onnodig.

Waar baseert de burgemeester op dat dit verbod op lachgas de overlast gaat verminderen? Deze situaties worden niet veroorzaakt door het lachgas maar door de hangjongeren zelf. Ook zonder lachgas zou de overlast blijven. Lachgas is niet te controleren met een test en dus onmogelijk om te handhaven tenzij er op heterdaad betrapt wordt. Dit gaat niet vaak gebeuren aangezien er al geklaagd wordt dat er te weinig wordt gehandhaafd.

Dit is weer een regeling gemaakt om de bewoners zoet te houden zonder iets daadwerkelijk te doen aan het probleem. Misschien moet onze burgemeester op de landelijke wetgeving wachten zodat er met voldoende onderzoek en kennis een beslissing wordt genomen.

Lees meer

Brug Nieuw-Vossemeer in slechte staat

We hebben weer een schokkende ontdekking gedaan. De brug bij Nieuw-Vossemeer is, aan de onderkant van de burg, in zeer slechte staat. Op het ijzer zit bladroest, de burg is zeker in geen 15 jaar bijgehouden. Wie gaat er over deze brug, de gemeente, provincie of Rijkswaterstaat? Het is in ieder geval verstandig om een grondige inspectie te houden. In het bedrijfsleven had dit niet gekunnen.

Lees meer

Plantanen

Weereens apart nieuws binnen gekregen. Ons partijlid Peter de Koning kreeg bijzonder nieuws over de gekapte plantanen. Na de kap hebben bewoners bij wethouder Baartmans gevraagd of Peter de Koning van het hout tafels zou kunnen zagen, mevrouw Baartmans maakte duidelijk dat dit niet ging gebeuren. Hoewel dit vreemd is omdat een politieke beslissing niet moet afhangen van de politieke kleur van een persoon, hoeven wij als partij hier natuurlijk niet per se voor benaderd te worden.

2 dagen geleden werd Peter benaderd door een bedrijf die de opdracht gekregen heeft om iets van het hout te maken, met de vraag wat dat bij hem zou kosten.

Deze gemeente huurt keer op keer tussenbedrijven en bureaus in, dit kost allemaal onnodig veel geld. Deze klus had door eigen ondernemers voor een veel mindere prijs gedaan kunnen worden. Wij pleiten ervoor dat de gemeente eerst eigen ondernemers benaderd voor een offerte, niet alleen voor een betere prijs maar ook om de eigen economie te stimuleren. Ook het weigeren van ondernemers om hun politieke kleur is pure corruptie, geen enkel persoon moet beoordeeld worden op zijn of haar mening over de politiek. Voor alle duidelijkheid heeft ons partijlid ook op deze manier de opdracht niet aangenomen.

Lees meer

Hotel A4

Eindelijk wordt het hotel aan de A4 een feit. Helaas zijn er natuurlijk ook mensen die minder blij zijn met dit hotel. Wij willen hier enige nuance op aan brengen. Één van deze bewoners heeft de woning gekocht wetende dat er een industrieterrein zou komen achter het huis. Wij vragen ons dus af wat het verschil in uitzicht zou moeten zijn tussen een industrieterrein en een hotel. Wij betwijfelen ook of de woningen inderdaad veel in waarde zijn gedaalt, buiten het hotel zou er al een industrieterrein komen, dus de daling in waarde is niet per se aan het hotel te koppelen.

Deze huizen hebben aan het voorzicht een natuurgebied erbij gekregen. Vroeger liep hier een drukke weg. Toen reden de auto's onder je raam. De kans dat het hotel de woningen opkoopt achten wij klein aangezien de huizen niet op het perceel staan.

Bij politiek hoort ook de taak om mensen minder leuk nieuws te geven, helaas kan je niet iedereen altijd blij maken. Dit zien wij niet bij alle politici terug, Nadir Baali moet mensen geen dingen beloven die hij niet waar kan maken. Op de foto is een uitgetekende plattegrond te zien, bij de pijlen staan de 2 huizen, achter deze huizen staat het reinierpark dat volgebouwen gaat worden.

Lees meer

Rotonde de Heen

Er is een hoop commotie rond de rotonde op de Heen. Wij zien een simpele oplossing voor de fietsers en de brommers. Vanaf de Heen naar Steenbergen aan de linkerkant ligt een parallelweg, deze is breed genoeg om fietsers en brommers van beide richtingen te laten rijden. Er is een stuk van 800 meter dat te klein zou zijn, dit stuk is aangegeven met een pijl op de plattegrond. Hier zou 1 meter extra asfalt voldoende zijn. Dan hoeven de fietsers niet meer over de rechterkant, aan deze kant kom je ook nog eens 4 gevaarlijke kruisingen tegen. Niet alleen is dit minder gevaarlijk, dit is ook nog eens een goedkope oplossing. Overigens vinden wij een nieuwe rotonde zeer overbodig aangezien er meerdere wegen naar Steenbergen zijn vanaf de Heen. De huidige kruising is voldoende overzichtelijk en staat niet bekend als gevaarlijk.

Lees meer

Plan meer groen Gewoon Lokaal!

Meer groen is altijd goed, maar dat dit probleem weer bij de burger wordt gelegd is onzin. Nu moeten de mensen volgens Dasja Abrechs hun tuin groener maken. Dasja heeft zelf een paar kamerplanten in haar voortuin en leest nu mensen de les. Dit plan is erg ironisch, een man die wij geholpen hebben kreeg problemen met de gemeente omdat hij te veel onkruid en fruitbomenin de tuin had. Dit is voor de rechter geweest en de bewoner heeft gewonnen. Je mag dus alleen een groene tuin als deze in de smaak van de gemeente valt. Mensen wordt nu een schuldgevoel aangepraat voor het hebben van een bestraten tuin. Kan de gemeente niet beter een zoetwater recreatie bassin maken, zodat het zoetwater niet meer naar de noordzee loopt.

https://kijkopsteenbergen.nl/gewoon-lokaal-wil-meer-groen-en-minder-stenen/

Lees meer

Huisvesting arbeidsmigranten

De gemeenteraad heeft weer iets besloten wat wij al anderhalf jaar voorstellen. De bedrijven moeten zelf voor huisvesting zorgen voor de arbeidsmigranten. Er worden nu besprekingen met bedrijven gestart over het termijn waar binnen dit moet gebeuren. Hopelijk is de gemeente bij deze besprekingen realistischer dan bij de vergadering. Er werd een half jaar voor gesteld, dit is natuurlijk belachelijk zo'n groot project kan wel 6 jaar duren. Wij vinden het ook vreemd dat Maurice Remery van Gewoon Lokaal! opschept over het project. Deze problematiek speelt al 15 jaar, zoals gewoonlijk komt de gemeente weer veelste laat met een oplossing. Terwijl het al jaren opgelost had moeten zijn en het uit de hand is gelopen.

Lees meer

Gekapte bomen

Er zijn weer 3 bomen in Steenbergen gekapt bij de Ligne. Deze bomen waren al jaren rijp voor de kap. De reden dat deze bomen niet gekapt zijn, komt door Gewoon Lokaal! raadslid Jan Veraart. Jan Veraart heeft met stichting Sirene bezwaar gemaakt tegen de kap. Het resultaat hiervan is, dat de kap jaren is tegengehouden, de omwonende overlast van de bomen hebben, het stuk bos 2 jaar is afgezet en het proces van de kap kost weer onnodig veel gemeenschapsgeld net zoals de plantanen. De bomen zijn gekapt uit noodzaak omdat deze te gevaarlijk waren, het bezwaar van Jan Veraart is dus weer een onnodige geld verspillende actie. #bedanktGewoonLokaal!

Lees meer

Burgermeester geeft verkeerd beeld van nieuwjaar

Burgermeester Ruud van den Belt geeft in bndestem weer onrealistisch beeld van onze gemeente. Er wordt weer mooi weer gespeeld. Terwijl er dit jaar extreme vuurwerk gerelateerde incidenten zijn geweest. Waarom is onze burgermeester niet gewoon eerlijk wat er in deze gemeente speelt, is hij bang om te bekennen dat zijn vuurwerk beleid dit jaar gefaald heeft? Een van deze incidenten had voorkomen kunnen worden. De in brand gestoken beukenboom had al 5 jaar geleden behandeld moeten worden. Er is maar een klein vonkje nodig om deze boom in brand te steken, de gemeente heeft deze boom niet verzorgd of bijgehouden. Dit is door onze partij al jaren geleden aangegeven.

Lees meer

Update dakloze mevrouw

De gemeente en politie hebben haar niet willen helpen en hebben haar weggestuurd. De kille reactie van de raadsleden was verbazingwekkend. Er is inmiddels veel gepasseerd. Wij hebben ons samen met N257TV over de zaak gebogen en een noodopvang voor deze mevrouw willen regelen. Wat wij voorspelde is uit gekomen, we hebben de druk opgevoerd en alle hulpverleners stonden klaar. Opeens wilde de politie zoeken naar een oplossing.

De politie claimde dat zij deze mevrouw al een noodwoning hebben aangeboden, dit is inderdaad gebeurd, maar wel in de tijd dat deze mevrouw onderdak had bij een kennis. Zij had op dat moment geen noodwoning nodig. Nu deze mevrouw wel een noodwoning nodig heeft, kon zij nergens terecht. Zondag ochtend om 10 uur zou de crisisdienst komen. Het is belachelijk dat je in deze gemeente en bij deze organisaties pas geholpen wordt als wij ingeschakeld worden en de druk opvoeren.

Deze zaak laat weer prima zien, wat voor menselijke, hartelijke bestuurders wij hebben. Hier willen wij Nadir Baali van de PvdA speciaal in het zonnetje zetten. Meneer Baali heeft in de media het hoogste woord over armoede en de zwakkere in de maatschappij, maar wij hebben Nadir Baali nergens gezien. Dit had toch een uitgelezen kans geweest om deze mevrouw te helpen als begin van je campagne tegen armoede. Het blijft zoals gewoonlijk weer bij woorden.

Wij hebben al veel meegemaakt de afgelopen jaren, maar dit hebben wij nog nooit gezien. Deze mevrouw is deze week behandeld als oud vuil, en de betrokken organisaties en personen moeten zich diep schamen voor hun optreden.

Lees meer

Bewoonster in schrijnende situatie

Gisteravond tijdens de raadvergadering werd het ons weer pijnlijk duidelijk dat de gemeente niet leert van haar fouten. Voor het gemeentehuis vroeg een mevrouw om aandacht voor haar schrijnende situatie. Op 1 december is haar huis afgebrand en kan hier niet meer gewoond worden. Deze mevrouw vertelde ons dat zij nog steeds huur, gas en water moet betalen maar heeft geen noodwoning gekregen. Stadlander en de gemeente helpen deze mevrouw niet. Ze is om 1 uur s ´middags naar het gemeentehuis gegaan. Ze wilde burgemeester Ruud van der Belt spreken, hierop is deze mevrouw door de politie buitengezet en hebben haar vertelt dat ze een gemeentehuis verbod zou krijgen. Ze mocht zelfs het gemeentehuis niet in voor sanitaire voorzieningen.

Ze heeft tot 11 uur s ´avonds buiten gestaan, om 8 uur begon de gemeenteraadsvergadering, alle raadsleden liepen voorbij en gaven haar nog geen blik waardig. Het was zelfs zo gek dat Jeroen Weerdenburg van het CDA kwaad op ons werd, wij moesten deze mevrouw geen aandacht geven. Ook meneer Baali van de PvdA, die het hoogste woord heeft over armoede en opkomen voor de zwakkere, was in geen velden of wegen te zien. Toen deze mevrouw een bordje voor haar protest maakte, heeft de gemeente de politie ingeschakeld om de mevrouw tijdens haar protest te verwijderen onder het afdak van het gemeentehuis. Het politie optreden sloeg alles, de agenten vroegen haar om haar identiteit bewijs. Toen zij dit wilde pakken, pakte de agent zomaar iets uit haar tas. Hij dacht dat dit wiet was, maar het was gewoon een zakje geld. Deze agent ging ontzettend buiten zijn boekje. De agent wilde geen excuus maken, en weigerde zijn politie nummer te geven.

Dit is dus hoe er in deze gemeente en bij de politie met de burgers wordt om gegaan. Een dakloze verwarde vrouw van 62 wordt hardhandig weggestuurd. Dit alles gebeurt terwijl heel de gemeenteraad toekijkt en binnen feest gaat vieren voor het vertrek van Eric van der Spelt. Dit laat weer precies zien hoeveel onze gemeenteraad op heeft met de burger. Ze drinken en eten zich vol terwijl deze mevrouw nog geen blik waardig wordt gegund. In Steenbergen schiet het beleid omtrent probleem gevallen zwaar te kort, er is niets geleerd van de situatie met de zwerver in het tuinhuisje. Deze gemeente laat pas zijn gezicht zien als de media in beeld komt, dit is te treurig voor woorden. Wij hebben deze mevrouw tijdens haar protest gesproken en de agenten aangesproken op hun gedrag. Er gaat een flinke klacht naar de politie vanuit onze partij. Wij gaan ons verder in de zaak verdiepen en deze mevrouw helpen met een oplossing te zoeken.

N257TV heeft de situatie duidelijk in beeld gebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=2Ban3zXNAFc

Lees meer

Gratis onderzoek voor de SLOS, van het gemeenschapsgeld?

Deze week kregen wij net zoals de andere bewoners deze rare flyer binnen. Deze flyer maakt reclame voor een media onderzoek in de gemeente Steenbergen. Als wij via de site naar de enquête gaan, gaat het na ongeveer 3 vragen alleen maar over de Slos. De flyer is misleidend, over de andere media van de gemeente wordt geen vraag gesteld. Waarom doet de gemeente gratis onderzoek voor de Slos? De Slos krijgt al enorm veel subsidie. Dit onderzoek kost bakken geld van de gemeenschap, en wat schieten we op met het resultaat? Dit is weer een prachtig voorbeeld van de totale geldverspilling van de gemeente Steenbergen.

https://youtu.be/uwQtPXVodG0

Lees meer

Dakloze man krijgt eigen woning!

Ontzettend goed nieuws gekregen, de zaak waar N257TV en Steenbergen in Beeld al 2 weken mee bezig zijn, is rond. De man die in een tuinhuisje woonde, heeft zijn huis sleutels gekregen! Hij heeft nu zijn eigen woning met stromend water, gas en elektriciteit. Waarom heeft de gemeente dit niet eerder gedaan? Deze zaak was bekend bij Volkspartij raadslid de heer Elzakker, de wijkagent en de burgemeester.

Lees meer

Slecht voorbereide raadsleden van de Volkspartij

Dan Kouwen van de Volkspartij slaat de plank volledig mis. Er zouden 100 migranten op het industrieterrein zitten. Op de Reinierpolders zitten er nog geen 50. Burgerraadslid van de Volkspartij, Ed Hobo is ook dom bezig, die stelt vragen over een steiger, die privébezit is. Complete onzin vragen die in de raad gesteld worden. Niet alleen onzinnig maar ook met verkeerde gegevens.

Lees meer

Slecht zakelijk beleid van de gemeente Steenbergen

De gemeente heeft weereens slechte zaken gedaan. Het oude voetbalveld op de Heen heeft de gemeente een aantal jaar geleden verkocht voor 12 euro per m4. Nu heeft wethouder Willy Knop er bouwgrond van gemaakt waardoor deze grond veel meer waard is, tussen de 200-300 euro per m2. De gemeente had dus ongeveer anderhalf miljoen euro kunnen verdienen door dit als bouwgrond te behouden. De grond wordt dus goedkoop verkocht en waardeloze grond wordt voor een kapitaal terug gekocht. Nog toevalliger is dat veel van deze aankopen gebeurt zijn met oud politici. De kosten voor het onroerend goed gaan voor de burger omhoog, terwijl geld met bakken verloren gaat, door slecht zaken van het college.

Lees meer

Gestolen heftruck teruggevonden!

Wederom weer goed nieuws gekregen. Steenbergen in Beeld en N257TV hebben de heftruck, die op 8 augustus gestolen is in de Lancasterstraat, terug gevonden. Nadat deze gestolen was, hebben wij de problematiek omtrent de criminaliteit op de Reinierpolders bekend gemaakt en de camerabeelden bekeken. Door de verspreiding van onze informatie hebben wij gisteren de telefonische tip gekregen waar de heftruck staat. De tipgever/aangever wilde niet bekend worden gemaakt, de politie is ingeschakeld en vandaag kreeg de wettige eigenaar zijn heftruck terug.
De vermoedelijke dader is vertrokken van de Reinierpolder.

Als deze zaak in handen van de politie was gebleven, had deze man zijn heftruck nog niet terug. We zijn benieuwd hoelang het duurt voordat de politie de dader te pakken heeft.
We willen met deze actieve houding op deze manier de criminaliteit blijven aanpakken, en het de criminelen moeilijk maken. Het eerste concrete plan is om mensen te leren, hoe ze met criminaliteit moeten omgaan.

Lees meer

Steenbergen bekijkt nieuwe locaties migranten

De gemeente wordt weereens te laat wakker. Het migranten probleem speelt al jaren op de reinierpolder, het meerendeel van de woningen is gevuld met arbeidsmigranten. Welgestelde personen kopen een pand op en verhuren dit aan een groep arbeidsmigranten. Het is schandalig dat de gemeente deze huisjesmelkers al jaren hun gang laat gaan. Deze mensen kopen de panden van hun spaargeld waar ze geen rente voor krijgen, dit zetten ze om in vastgoed en krijgen nu huur inplaats van rente. In principe is dit niet erg, maar dit gaat ten koste van de leefbaarheid en economie van Steenbergen. Deze panden kunnen nu niet voor huisvesting van eigen bewoners dienen en nemen de plek van bedrijven in. De prijzen voor de panden gaat ook nog eens omhoog. Het is in ieder geval goed nieuws dat de gemeente eindelijk gaat handhaven en het huisvestigingsprobleem van migranten gaat oplossen.

Lees meer

OPS en de arbeidsmigranten

Wederom weer een vreemd verhaal over het Ondernemers Platform Steenbergen (OPS). Voorzitter van het OPS en ex-wethouder, Leo Heijmans is oprichter en adviseur van Argidienst. De zoon van de heer Heijmans is tevens directeur van dit bedrijf. Dit bedrijf is een uitzendbureau. Dit uitzendbureau is werkgever van een groot deel van de arbeidsmigranten op de reinierpolder. Zou dit de reden zijn dat de gemeente zo laat begint met handhaven? Ook vinden wij het weer erg toevallig dat Agridienst werknemers levert aan de gemeente. Dit verklaart gelijk waarom het Ops niets aan de arbeidsmigranten overlast heeft gedaan. Ook nu laat het OPS niets horen. Het OPS weigert blijkbaar problemen bij de bedrijven op te lossen, als ze hier zelf aan verdienen.

Lees meer

Dakloze man in tuinhuisje

Wij hebben deze week verschillende gesprekken met de dakloze man gehad. Het werd tijdens ons bezoek pijnlijk duidelijk hoe mensonwaardig deze man moet leven. De gemeente moet meer haar best doen voor dit soort bewoners, met deze hete dagen had deze man geen toegang tot schoon drinkwater of eten. Er moet een beter beleid gemaakt worden voor dakloze en verslaafde. Door het kleine aantal dakloze, heeft de gemeente geen enkel idee hoe ze deze bewoners moeten helpen. Onze gemeente moet meer en beter samenwerken met Bergen op Zoom. Er zou een grotere samenwerking moeten komen in heel west-Brabant, in al die kliene dorpen en steden is er gewoon geen goede zorg of kennis voor deze mensen beschikbaar.

N257TV heeft deze schrijnende zaak deze week aan het licht gebracht. Dankzij de actie van N257TV hebben al verschillende mensen en instanties hulp aangeboden. Deze zaak is eindelijk aan het licht gebracht. Via Facebook heeft N257TV boodschappen en levensmiddelen opgehaald. Het is een mooi initiatief, waar wij zeker aan mee hebben gedaan. Politiek loont bijna niet, maar het is fijn om te zien dat deze man weer op zijn benen staat. Wij bedanken iedereen voor de liefdadigheid en hulp.

Lees meer

Open brief gemeente Steenbergen over de Kleine Tour.

Een schaamteloze reactie van de gemeenteraad en het college over de incidenten bij de kleine tour. Een gemeente hoort zich uit te spreken tegen geweld maar de manier waarop dit gebeurt, laat zien dat deze gemeente geen enkele zelfreflectie bezit, schaamteloos is en geen enkel recht heeft om een ander op deze toon aan te spreken.

Hoe vaak heeft de gemeente in de spiegel gekeken, toen ze ondernemers kapot hebben gemaakt, onnodige rechtszaken zijn begonnen, het gemeenschapsgeld hebben verspild, mensen kapot hebben geprocedeerd en fraude hebben gepleegd. Dit is allemaal gebeurt onder het oog van het college en de raad, die nu als moraal ridders mensen op deze toon aan spreken.

De brief is ook nog eens zeer gemeen in elkaar gezet. De bedoeling is om mensen met een zogenaamd emotioneel en passievol bericht aan te zetten tot sociale controle. Waarom kan de gemeente niet gewoon vragen aan de bevolking wat ze willen, zonder een brief op te laten stellen door een psycholoog? Waarom moeten dit soort dingen altijd gebeuren op een listige manier door bewoners voor de gek te houden?

Misschien kan deze gemeente in plaats van een listige brief te schrijven, eens gaan kijken of ze de organisatie van de kleine tour niet kunnen helpen met het regelen van de veiligheid en de orde. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het huren van beroepsverkeersregelaars. Het is erg nobel van de vrijwilligers maar misschien is dit evenement te groot geworden om alleen nog maar door vrijwiliggers geregeld te worden.

Lees meer

Weggepeste ondernemers

De gemeente Steenbergen heeft weer een ondernemer weggepest uit het al leeglopende winkelcentrum. Met deze bewoners hebben wij al geruime tijd contact over hun problemen met de gemeente. Na jaren van problemen, hebben ze besloten te gaan verhuizen en te stoppen met hun laminaat winkel. Deze bewoners zijn weggepest door hoge boetes, procedures en zeer slechte communicatie. Dit is weer een pijnlijk voorbeeld hoe slecht het gesteld is met de bestuurders van deze gemeente. Wij wensen de bewoners veel succes en we hopen dat ze deze situatie snel te boven komen.

Lees meer

Plantanen Kruispoort

Eindelijk gaat er begonnen worden met de kap van de plantanen. Dit heeft bijna 3 jaar geduurd, de nieuwe bomen hadden er allang kunnen staan. De manier waarop dit door het college naar buiten wordt gebracht is absurd. Er wordt nu net gedaan of de bewoners voorop staan en er bij betrokken moeten worden. De partij van wethouder Baartmans heeft er alles aangedaan om de kap tegen te houden en te rekken. Maar nu er niets meer aan te doen valt draait het college op het laatste moment 180 graden om. Het college heeft niets om trots op te zijn, de bewoners moeten niet alleen kunnen meebeslissen maar verdienen ook een groot excuses van wethouder Baartmans. Erg schijnheilig weer.

Lees meer

BNNVARA Opstandelingen

Het BNNVARA programma, Opstandelingen is zeker een aanrader om terug te kijken. Wat een idiote situatie in Bergen. De burgemeester van Bergen moet zich dood schamen!

In het programma kwamen veel herkenbare dingen terug vooral de koele onmenselijke reactie van lokale politici. Maar ook het kapot procederen, niet willen luisteren of helpen, kritische burgers proberen monddood te maken en de zelfverrijking van ambtenaren. Een zeer interessant en herkenbaar programma. Wij wensen de opstandelingen in Bergen in ieder geval veel succes en hopen dat zij nog veel slechte ambtenaren de gemeente uitwerken, inclusief de burgermeester. #opstandelingen

https://leden.bnnvara.nl/videos/opstandelingen

Lees meer

Monument klaprozen veld

We hebben vandaag onderzoek gedaan naar het klaprozen veld dat de gemeente als monument wil kopen. Dit veld is in 2008 gekocht voor 73.530 euro voor 12.255 m2. Nu wil de gemeente 1 hectare kopen voor 80.000 euro. Ondanks dat de prijs voor landbouwgrond omhoog is gegaan, is dit een te hoge prijs.

Dit veld valt niet onder kwalitatief goede landbouwgrond. Het veld ligt één meter onder de weg en staat met regen vol met water. Het veld is te klein voor serieuze landbouw, er kan niet met landbouwmachines overheen gereden worden. Er is geen enkele boer die dit veld zou kopen en al zeker niet voor deze prijs. Dit is gewoon een wei, er staat wel de noemer landbouwgrond bij, maar er zitten grote verschillen in landbouwgrond. 100 jaar geleden was dit verkoopbare landbouwgrond aan kleine boeren, maar nu in 2019 is er geen boer die dit koopt. Ook wordt het veld nu zonder woning verkocht, het veld zonder woning is minder waard.

De gemeente is de enigste koper die deze hoge prijs ervoor wil betalen. Bij een andere koper zou de eigenaar dit niet voor de landbouw prijs kunnen verkopen. De gemeente gaat nu dus teveel betalen voor een stukje grond dat ze nooit meer voor een soortgelijke prijs gaan verkopen, onder emotionele druk.

We hebben een aantal raadsleden gesproken, ze waren zeer lovend over dit project. Er wordt tot nu toe geen onderzoek gedaan of vraagtekens bij gezet. Er werd door raadsleden tijdens de raadsvergadering gezegd dat dit besluit niet rationeel genomen moest worden. Michel Lambers heeft zelfs gezegt, dat er uit respect mee in gestemt moet worden. Wat zijn dit voor incompetente leiders? Elk besluit moet met zowel emotie als rationaliteit genomen worden, ook als het een gevoelig onderwerp is. Waarom wordt er door onze volksvertegenwoordigers geen onderzoek gedaan? En gewoon met argumenten én emotie een goede beslissing genomen. Het wil niet zeggen dat iets een mooie bedoeling heeft, dat het tegen elke prijs moet gebeuren.

Dit stuk grond moet opnieuw getaxeerd worden zonder het woonhuis erbij. De verkoper van de grond is tevens voorzitter van de stichting, die de grond na de aankoop waarschijnlijk gaat beheren. De eigenaar verkoopt zijn grond voor een hoge landbouw prijs terwijl het in eigen beheer blijft, aan een koper die deze grond als enigste wil kopen voor deze prijs. Een zeer vreemde constructie.

Lees meer

Plantanen Kruispoort

Pure treiterijen van de gemeente. In heel de gemeente worden bomen gekapt maar hier is na zoveel jaar nog geen tak er af gehaald. Bij de witte villa zijn er zelfs bomen gekapt terwijl de bezwaarprocedure liep. De gemeente pest zijn eigen burgers, dit heeft niets meer met een gezond bestuur te maken. Nu gaan ze op een punt komen waar mensen eigen rechter gaan spelen en dat heeft de gemeente helemaal aan zich zelf te danken. #BedanktGewoonLokaal

Lees meer

Parkeerplaats Blauwstraat

Deze beelden hebben wij doorgekregen van N257TV. In de Blauwstraat zijn er 3 parkeervlakken veranderd in een laad en los plaats voor vrachtwagens van een winkelpand voor onbepaalde tijd. Dit is erg vreemd aangezien dit pand een perfecte los en laad plek heeft aan de achterkant. Nu is de Blauwstraat drie parkeerplekken kwijt, er zijn al zo weinig parkeerplekken in de Blauwstraat. Ook kunnen mensen een boete krijgen voor het parkeren op deze plek. Andere ondernemers in de binnenstad mogen van 7 tot half 11 laden en lossen, na deze tijd mogen de mensen weer gewoon parkeren. Welke ambtenaar heeft dit idiote besluit genomen? En hoe gaat de gemeente dit besluit aan andere ondernemers uitleggen? Hier gaan we vragen aan de gemeente overstellen.

Lees meer