Gratis onderzoek voor de SLOS, van het gemeenschapsgeld?

Deze week kregen wij net zoals de andere bewoners deze rare flyer binnen. Deze flyer maakt reclame voor een media onderzoek in de gemeente Steenbergen. Als wij via de site naar de enquête gaan, gaat het na ongeveer 3 vragen alleen maar over de Slos. De flyer is misleidend, over de andere media van de gemeente wordt geen vraag gesteld. Waarom doet de gemeente gratis onderzoek voor de Slos? De Slos krijgt al enorm veel subsidie. Dit onderzoek kost bakken geld van de gemeenschap, en wat schieten we op met het resultaat? Dit is weer een prachtig voorbeeld van de totale geldverspilling van de gemeente Steenbergen.

https://youtu.be/uwQtPXVodG0

Lees meer

Dakloze man krijgt eigen woning!

Ontzettend goed nieuws gekregen, de zaak waar N257TV en Steenbergen in Beeld al 2 weken mee bezig zijn, is rond. De man die in een tuinhuisje woonde, heeft zijn huis sleutels gekregen! Hij heeft nu zijn eigen woning met stromend water, gas en elektriciteit. Waarom heeft de gemeente dit niet eerder gedaan? Deze zaak was bekend bij Volkspartij raadslid de heer Elzakker, de wijkagent en de burgemeester.

Lees meer

Slecht voorbereide raadsleden van de Volkspartij

Dan Kouwen van de Volkspartij slaat de plank volledig mis. Er zouden 100 migranten op het industrieterrein zitten. Op de Reinierpolders zitten er nog geen 50. Burgerraadslid van de Volkspartij, Ed Hobo is ook dom bezig, die stelt vragen over een steiger, die privébezit is. Complete onzin vragen die in de raad gesteld worden. Niet alleen onzinnig maar ook met verkeerde gegevens.

Lees meer

Slecht zakelijk beleid van de gemeente Steenbergen

De gemeente heeft weereens slechte zaken gedaan. Het oude voetbalveld op de Heen heeft de gemeente een aantal jaar geleden verkocht voor 12 euro per m4. Nu heeft wethouder Willy Knop er bouwgrond van gemaakt waardoor deze grond veel meer waard is, tussen de 200-300 euro per m2. De gemeente had dus ongeveer anderhalf miljoen euro kunnen verdienen door dit als bouwgrond te behouden. De grond wordt dus goedkoop verkocht en waardeloze grond wordt voor een kapitaal terug gekocht. Nog toevalliger is dat veel van deze aankopen gebeurt zijn met oud politici. De kosten voor het onroerend goed gaan voor de burger omhoog, terwijl geld met bakken verloren gaat, door slecht zaken van het college.

Lees meer

Gestolen heftruck teruggevonden!

Wederom weer goed nieuws gekregen. Steenbergen in Beeld en N257TV hebben de heftruck, die op 8 augustus gestolen is in de Lancasterstraat, terug gevonden. Nadat deze gestolen was, hebben wij de problematiek omtrent de criminaliteit op de Reinierpolders bekend gemaakt en de camerabeelden bekeken. Door de verspreiding van onze informatie hebben wij gisteren de telefonische tip gekregen waar de heftruck staat. De tipgever/aangever wilde niet bekend worden gemaakt, de politie is ingeschakeld en vandaag kreeg de wettige eigenaar zijn heftruck terug.
De vermoedelijke dader is vertrokken van de Reinierpolder.

Als deze zaak in handen van de politie was gebleven, had deze man zijn heftruck nog niet terug. We zijn benieuwd hoelang het duurt voordat de politie de dader te pakken heeft.
We willen met deze actieve houding op deze manier de criminaliteit blijven aanpakken, en het de criminelen moeilijk maken. Het eerste concrete plan is om mensen te leren, hoe ze met criminaliteit moeten omgaan.

Lees meer

OPS en de arbeidsmigranten

Wederom weer een vreemd verhaal over het Ondernemers Platform Steenbergen (OPS). Voorzitter van het OPS en ex-wethouder, Leo Heijmans is oprichter en adviseur van Argidienst. De zoon van de heer Heijmans is tevens directeur van dit bedrijf. Dit bedrijf is een uitzendbureau. Dit uitzendbureau is werkgever van een groot deel van de arbeidsmigranten op de reinierpolder. Zou dit de reden zijn dat de gemeente zo laat begint met handhaven? Ook vinden wij het weer erg toevallig dat Agridienst werknemers levert aan de gemeente. Dit verklaart gelijk waarom het Ops niets aan de arbeidsmigranten overlast heeft gedaan. Ook nu laat het OPS niets horen. Het OPS weigert blijkbaar problemen bij de bedrijven op te lossen, als ze hier zelf aan verdienen.

Lees meer

Steenbergen bekijkt nieuwe locaties migranten

De gemeente wordt weereens te laat wakker. Het migranten probleem speelt al jaren op de reinierpolder, het meerendeel van de woningen is gevuld met arbeidsmigranten. Welgestelde personen kopen een pand op en verhuren dit aan een groep arbeidsmigranten. Het is schandalig dat de gemeente deze huisjesmelkers al jaren hun gang laat gaan. Deze mensen kopen de panden van hun spaargeld waar ze geen rente voor krijgen, dit zetten ze om in vastgoed en krijgen nu huur inplaats van rente. In principe is dit niet erg, maar dit gaat ten koste van de leefbaarheid en economie van Steenbergen. Deze panden kunnen nu niet voor huisvesting van eigen bewoners dienen en nemen de plek van bedrijven in. De prijzen voor de panden gaat ook nog eens omhoog. Het is in ieder geval goed nieuws dat de gemeente eindelijk gaat handhaven en het huisvestigingsprobleem van migranten gaat oplossen.

Lees meer

Dakloze man in tuinhuisje

Wij hebben deze week verschillende gesprekken met de dakloze man gehad. Het werd tijdens ons bezoek pijnlijk duidelijk hoe mensonwaardig deze man moet leven. De gemeente moet meer haar best doen voor dit soort bewoners, met deze hete dagen had deze man geen toegang tot schoon drinkwater of eten. Er moet een beter beleid gemaakt worden voor dakloze en verslaafde. Door het kleine aantal dakloze, heeft de gemeente geen enkel idee hoe ze deze bewoners moeten helpen. Onze gemeente moet meer en beter samenwerken met Bergen op Zoom. Er zou een grotere samenwerking moeten komen in heel west-Brabant, in al die kliene dorpen en steden is er gewoon geen goede zorg of kennis voor deze mensen beschikbaar.

N257TV heeft deze schrijnende zaak deze week aan het licht gebracht. Dankzij de actie van N257TV hebben al verschillende mensen en instanties hulp aangeboden. Deze zaak is eindelijk aan het licht gebracht. Via Facebook heeft N257TV boodschappen en levensmiddelen opgehaald. Het is een mooi initiatief, waar wij zeker aan mee hebben gedaan. Politiek loont bijna niet, maar het is fijn om te zien dat deze man weer op zijn benen staat. Wij bedanken iedereen voor de liefdadigheid en hulp.

Lees meer

Open brief gemeente Steenbergen over de Kleine Tour.

Een schaamteloze reactie van de gemeenteraad en het college over de incidenten bij de kleine tour. Een gemeente hoort zich uit te spreken tegen geweld maar de manier waarop dit gebeurt, laat zien dat deze gemeente geen enkele zelfreflectie bezit, schaamteloos is en geen enkel recht heeft om een ander op deze toon aan te spreken.

Hoe vaak heeft de gemeente in de spiegel gekeken, toen ze ondernemers kapot hebben gemaakt, onnodige rechtszaken zijn begonnen, het gemeenschapsgeld hebben verspild, mensen kapot hebben geprocedeerd en fraude hebben gepleegd. Dit is allemaal gebeurt onder het oog van het college en de raad, die nu als moraal ridders mensen op deze toon aan spreken.

De brief is ook nog eens zeer gemeen in elkaar gezet. De bedoeling is om mensen met een zogenaamd emotioneel en passievol bericht aan te zetten tot sociale controle. Waarom kan de gemeente niet gewoon vragen aan de bevolking wat ze willen, zonder een brief op te laten stellen door een psycholoog? Waarom moeten dit soort dingen altijd gebeuren op een listige manier door bewoners voor de gek te houden?

Misschien kan deze gemeente in plaats van een listige brief te schrijven, eens gaan kijken of ze de organisatie van de kleine tour niet kunnen helpen met het regelen van de veiligheid en de orde. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door het huren van beroepsverkeersregelaars. Het is erg nobel van de vrijwilligers maar misschien is dit evenement te groot geworden om alleen nog maar door vrijwiliggers geregeld te worden.

Lees meer

Weggepeste ondernemers

De gemeente Steenbergen heeft weer een ondernemer weggepest uit het al leeglopende winkelcentrum. Met deze bewoners hebben wij al geruime tijd contact over hun problemen met de gemeente. Na jaren van problemen, hebben ze besloten te gaan verhuizen en te stoppen met hun laminaat winkel. Deze bewoners zijn weggepest door hoge boetes, procedures en zeer slechte communicatie. Dit is weer een pijnlijk voorbeeld hoe slecht het gesteld is met de bestuurders van deze gemeente. Wij wensen de bewoners veel succes en we hopen dat ze deze situatie snel te boven komen.

Lees meer

Plantanen Kruispoort

Eindelijk gaat er begonnen worden met de kap van de plantanen. Dit heeft bijna 3 jaar geduurd, de nieuwe bomen hadden er allang kunnen staan. De manier waarop dit door het college naar buiten wordt gebracht is absurd. Er wordt nu net gedaan of de bewoners voorop staan en er bij betrokken moeten worden. De partij van wethouder Baartmans heeft er alles aangedaan om de kap tegen te houden en te rekken. Maar nu er niets meer aan te doen valt draait het college op het laatste moment 180 graden om. Het college heeft niets om trots op te zijn, de bewoners moeten niet alleen kunnen meebeslissen maar verdienen ook een groot excuses van wethouder Baartmans. Erg schijnheilig weer.

Lees meer

BNNVARA Opstandelingen

Het BNNVARA programma, Opstandelingen is zeker een aanrader om terug te kijken. Wat een idiote situatie in Bergen. De burgemeester van Bergen moet zich dood schamen!

In het programma kwamen veel herkenbare dingen terug vooral de koele onmenselijke reactie van lokale politici. Maar ook het kapot procederen, niet willen luisteren of helpen, kritische burgers proberen monddood te maken en de zelfverrijking van ambtenaren. Een zeer interessant en herkenbaar programma. Wij wensen de opstandelingen in Bergen in ieder geval veel succes en hopen dat zij nog veel slechte ambtenaren de gemeente uitwerken, inclusief de burgermeester. #opstandelingen

https://leden.bnnvara.nl/videos/opstandelingen

Lees meer

Monument klaprozen veld

We hebben vandaag onderzoek gedaan naar het klaprozen veld dat de gemeente als monument wil kopen. Dit veld is in 2008 gekocht voor 73.530 euro voor 12.255 m2. Nu wil de gemeente 1 hectare kopen voor 80.000 euro. Ondanks dat de prijs voor landbouwgrond omhoog is gegaan, is dit een te hoge prijs.

Dit veld valt niet onder kwalitatief goede landbouwgrond. Het veld ligt één meter onder de weg en staat met regen vol met water. Het veld is te klein voor serieuze landbouw, er kan niet met landbouwmachines overheen gereden worden. Er is geen enkele boer die dit veld zou kopen en al zeker niet voor deze prijs. Dit is gewoon een wei, er staat wel de noemer landbouwgrond bij, maar er zitten grote verschillen in landbouwgrond. 100 jaar geleden was dit verkoopbare landbouwgrond aan kleine boeren, maar nu in 2019 is er geen boer die dit koopt. Ook wordt het veld nu zonder woning verkocht, het veld zonder woning is minder waard.

De gemeente is de enigste koper die deze hoge prijs ervoor wil betalen. Bij een andere koper zou de eigenaar dit niet voor de landbouw prijs kunnen verkopen. De gemeente gaat nu dus teveel betalen voor een stukje grond dat ze nooit meer voor een soortgelijke prijs gaan verkopen, onder emotionele druk.

We hebben een aantal raadsleden gesproken, ze waren zeer lovend over dit project. Er wordt tot nu toe geen onderzoek gedaan of vraagtekens bij gezet. Er werd door raadsleden tijdens de raadsvergadering gezegd dat dit besluit niet rationeel genomen moest worden. Michel Lambers heeft zelfs gezegt, dat er uit respect mee in gestemt moet worden. Wat zijn dit voor incompetente leiders? Elk besluit moet met zowel emotie als rationaliteit genomen worden, ook als het een gevoelig onderwerp is. Waarom wordt er door onze volksvertegenwoordigers geen onderzoek gedaan? En gewoon met argumenten én emotie een goede beslissing genomen. Het wil niet zeggen dat iets een mooie bedoeling heeft, dat het tegen elke prijs moet gebeuren.

Dit stuk grond moet opnieuw getaxeerd worden zonder het woonhuis erbij. De verkoper van de grond is tevens voorzitter van de stichting, die de grond na de aankoop waarschijnlijk gaat beheren. De eigenaar verkoopt zijn grond voor een hoge landbouw prijs terwijl het in eigen beheer blijft, aan een koper die deze grond als enigste wil kopen voor deze prijs. Een zeer vreemde constructie.

Lees meer

Plantanen Kruispoort

Pure treiterijen van de gemeente. In heel de gemeente worden bomen gekapt maar hier is na zoveel jaar nog geen tak er af gehaald. Bij de witte villa zijn er zelfs bomen gekapt terwijl de bezwaarprocedure liep. De gemeente pest zijn eigen burgers, dit heeft niets meer met een gezond bestuur te maken. Nu gaan ze op een punt komen waar mensen eigen rechter gaan spelen en dat heeft de gemeente helemaal aan zich zelf te danken. #BedanktGewoonLokaal

Lees meer

Parkeerplaats Blauwstraat

Deze beelden hebben wij doorgekregen van N257TV. In de Blauwstraat zijn er 3 parkeervlakken veranderd in een laad en los plaats voor vrachtwagens van een winkelpand voor onbepaalde tijd. Dit is erg vreemd aangezien dit pand een perfecte los en laad plek heeft aan de achterkant. Nu is de Blauwstraat drie parkeerplekken kwijt, er zijn al zo weinig parkeerplekken in de Blauwstraat. Ook kunnen mensen een boete krijgen voor het parkeren op deze plek. Andere ondernemers in de binnenstad mogen van 7 tot half 11 laden en lossen, na deze tijd mogen de mensen weer gewoon parkeren. Welke ambtenaar heeft dit idiote besluit genomen? En hoe gaat de gemeente dit besluit aan andere ondernemers uitleggen? Hier gaan we vragen aan de gemeente overstellen.

Lees meer